Maatasa noorterühmaga Unpiha folgil

6. juunil toimus Unipiha algkooli õuel vahva kokkusaamine Tartumaa pärimusmuusika laste- ja noortekoosseisudega. Unipihalastele jõudsid külla Tartu noorteansambel Kaval Käsi (juhendaja: Anneli Vilbaste) ja Maatasa noorterühm (juhendaja: Halliki Pihlap). Unipiha algkool on imearmas kool, kus õpib hetkel ca 10 last ja kogu koolis on pärimusõpe väga olulisel kohal. Kool asutati 1945. aastal.

Kontserdi avasidki Unipiha lapsed, kes esitasid väga vahvaid karjalapse laule-mänge. Unipiha lapsi juhendab kooli direktor Eha Jakobson. Üllatusena tuli üle Eesti tuntud Lambamängu lõpp, kus üks lammas kingiti siiski hundile. Eha Jakobson ütles, et see olnud päriselt ka tava, et aegajalt hundile ohverdatigi ja nemad panid selle ka oma mängu sisse.

Tartu ansambel Kaval Käsi sidus oma kava kokku muinasjutuga ja publik sai osa kaunitest regilauludest. Minimalistlikud seaded mõjusid regilaule toetavalt ja kontsert kõlas kokku kui üks ilus mõtisklus.

Maatasa noored tulid välja pigem tantsulugudega ja kõik ka kaasa tantsima tulidki. Seega kõik esinejad olid väga omanäolised ja kokku tuli tore ja vahva pidu. Maatasa lapsed jäid Unipiha lapsi heas mõttes kadestama mitmeski mõttes – milline kooliõu ja Pangodi järve kohe kooliõue all! See ON luksus!

Suur tänu kutsumast! Järgmiste kordadeni!

Fotod: Halliki Pihlap

14. juuni 2024 | Uudised
Jaga postitust sotsiaalmeedias
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.